FANZIN MANIAQUE BD

FANZIN MANIAQUE BD

mercredi 13 octobre 2010


(articol preluat de pe http://www.salonbd.ro/)

Gandita initial pentru a sustine lansarea cartii „Istoria Benzii Desenate Romanesti", expozitia Istoria Benzii Desenate Romanesti in planse originale a devenit mai mult decat un instrument de sustinere, si a capatat propria sa importanta.
Expozitia se axeaza pe o idee simpla, dar interesanta si unica. Este pentru prima data cand se incearca recuperarea acestor „bijuterii” grafice in format original. Acesta este in fapt principalul atuu al expozitiei – toate plansele sunt in format original, fiind de o mare valoare, data atat de calitatea incontestabila, cat si de raritatea unei astfel de atestari.
Astfel, prin expozitia de fata vom descoperi cum lucreaza diversi autori din perioade diferite. Unii lucreaza pe formate foarte mari fata de lucrarea publicata, altii lucreaza pe formate mici, unii lucreaza color, altii alb-negru separat iar color separat (din ratiuni de tipar). Deci poate functiona si ca un intrument didactic.
Peste 100 de planse mari, planse mici, planse color, planse alb-negru, comice, realiste, istorice, SF, pentru copii, „underground”, de la aprope 60 de autori acoperind o perioada cuprinsa intre 1935 si 2010.
Deci este clar cea mai asteptata expozitie a toamnei. Expozitia il are pe ALexandru Ciubotairu curator cu ajutorul lui Dodo Nita si este organizata de ICR cu ajutorul MNAC si a Asociatiei bedefililor din Romania, iar detalii legate de locul si data lansarii foarte, foarte curand.


=============================================

Va fi o carte foarte citita de iubitorii de banda desenata de toate varstele...super astept cu nerabdare sa rasfoiesc un exemplar al cartii.
Un must buy pentru toti desenatorii de benzi din Romania.
EnGraphos